Україна планує продовжити співпрацю щодо подолання наслідків аварії на

Україна планує продовжити співпрацю щодо подолання наслідків аварії на "Фукусіма" - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії зустрівся з головою парламентської асоціації дружби «Японія – Україна» Ейсуке Морі та членами асоціації.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент України подякував за послідовну політику уряду та парламенту Японії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема в рамках міжнародних організацій, а також за широкомасштабну гуманітарну та фінансову допомогу з боку Японії для проведення структурних реформ.

«Високо цінуємо допомогу вашої країни для відновлення Донбасу та підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України. Відчуваю дружнє ставлення з вашого боку», – зазначив Зеленський.

Сторони також обговорили можливості для поглиблення економічної та інвестиційної співпраці.

Порушувалося питання співробітництва в рамках реалізації інфраструктурних проєктів в Україні, а також взаємовигідних проектів у сферах енергетики, транспорту, сільського господарства, охорони довкілля тощо.

«Сьогодні нам потрібно модернізувати та об’єднати Україну. З цією метою наш парламент ухвалює багато законів. Наприклад, закон про концесію, адже нам треба відновити та модернізувати українську інфраструктуру: порти, залізницю, дороги, мости, дамби», – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся зі Штайнмаєром у Японії

Президент також зауважив, що втішений тим, що у новій Верховній Раді була створена депутатська група з міжпарламентських зв’язків з Японією, до складу якої входять 117 депутатів. 80 із них, зокрема й співголова групи, представляють політичну партію «Слуга народу».

Важливою частиною перемовин став обмін досвідом з питань подолання наслідків ядерних надзвичайних ситуацій. Президент України відзначив ефективність діяльності українсько-японського Спільного комітету з питань співробітництва у сфері покращення післяаварійного реагування на надзвичайні ситуації на атомних електростанціях.

«Ми підтверджуємо свій намір продовжувати співпрацю з питань подолання наслідків аварії на АЕС «Фукусіма-1» шляхом взаємодії між нашими країнами у рамках так званого механізму «Фукусіма – Чорнобиль». Перспективний напрям діяльності – розробка та запровадження нових технологій утилізації радіоактивних відходів», – додав Зеленський.

Японська сторона високо оцінила результати свого візиту до України у вересні цього року, наголосивши, що він надав нового імпульсу розвитку міжпарламентського діалогу та всього спектру співпраці між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-