МЗС направило ноту протесту Росії через

МЗС направило ноту протесту Росії через "гумконвой" на окупований Донбас

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту у зв’язку з черговим "гуманітарним конвоєм" на окуповану частину Донбасу.

Про це повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко у Twitter.

«Направили РФ ноту протесту у зв’язку з черговим, 87-м, псевдогуманітарним конвоєм, що був незаконно перекинутий на тимчасово окупований Донбас. Засуджуємо порушення Кремлем Мінських домовленостей і закликаємо дотримуватися взятих на себе зобов’язань», – наголосила Зеленко.

Як повідомлялося, Росія у четвер, 17 жовтня, перекинула на територію України так званий гумконвой. За даними Державної прикордонної служби України, дві колони у складі 36 вантажівок українська міжвідомча група не мала змоги перевірити.

Читайте також: Росія вранці перекинула на Донбас черговий "гумконвой"

Росія з серпня з 2014 року незаконно відправляє на Донбас колони вантажівок, які називає "гуманітарним конвоєм". Офіційний Київ заявляє, що російський "гумконвой" потрапляє на територію України з порушенням усіх процедур, оскільки його не перевіряють належним чином ні українські прикордонники і митники, ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

МЗС України неодноразово вимагав від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-