Глава МЗС Литви вважає, що треба перервати звикання до агресії

Глава МЗС Литви вважає, що треба перервати звикання до агресії

Укрінформ
У демократичних країнах склався своєрідний цикл звикання до російської агресії, який слід перервати, щоб подібні ексцеси більше не повторювалися.

Таку думку глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус висловив в інтерв'ю Укрінформу.

"Циклічна схильність до пом'якшення позиції (щодо порушника міжнародного права, - ред.) відчувається: мовляв, скільки можна цю конфронтацію проводити, треба якось більш гнучко підходити до справи... напевно, пора вже зробити висновок, що країна, яка здійснює агресію, щоразу саме на таку реакцію і націлюється. Що минає час, всі звикають до нової ситуації, починають сприймати її як даність. І тоді вже можна думати про якісь нові авантюри, готувати їх", - сказав Лінкявічус.

Він наголошує, що за таких умов порушення міжнародного права, яке періодично повторюється, треба стабільно "виявляти спротив", і якщо у країн вільного світу "не буде вироблений імунітет до такої політики, подібні ексцеси, подібні проблеми повторюватимуться". При цьому, на думку Лінкявічуса, демократичні країни "мають вести себе послідовно". І в разі набуття "якихось обрисів загальної політики, повинні дотримуватися їх".

Читайте також: Рішення ПАРЄ про повернення Росії є жалюгідним - Лінкявічус

Глава зовнішньополітичного відомства Литви на конкретному прикладі нагадав про "циклічний контекст" питання. "Корисно пам'ятати, що до анексії Криму в 2014-му була анексія 20% території Грузії у 2008 році. Але тоді всі опустили руки і продовжили далі співпрацювати (з Росією, - ред.). Політику санкцій треба продовжувати, доки не настануть ті зміни, яких ми очікували, запроваджуючи їх", - резюмував Лінкявічус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-