Пєкло прогнозує, якими будуть відносини з Україною після виборів у Польщі

Пєкло прогнозує, якими будуть відносини з Україною після виборів у Польщі

Укрінформ
Польсько-українські відносини після другої поспіль перемоги на парламентських виборах в РП партії “Право і Справедливість” (PiS) характеризуватимуться продовженням політики останніх чотирьох років і концентруватимуться на економічній співпраці.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив польський експерт, колишній посол Польщі в Україні в 2016-2019 роках Ян Пєкло.

“Думаю, що буде продовження… Польська політика концентруватиметься на економічній співпраці, підтримці реформ, культурній співпраці, маємо також надію на інвестиції польських фірм в Україні. Це має бути процес корисний для обох сторін”,- зазначив Пєкло.

Він зауважив, що історична проблематика “перестає бути на порядку денному” двосторонніх відносин після рішення президента України Володимира Зеленського про скасування заборони на проведення пошуково-ексгумаційних робіт польських жертв в Україні.

Пєкло висловив думку, що період першої каденції перебування PiS при владі у Польщі був часом “звикання” один до одного. За його словами, за останні чотири роки відносини між Києвом і Варшавою були непоганими, особливо в економічній сфері.

Читайте також: Експосол Польщі: Якщо Україну "віддадуть" Росії, матимемо гниючу, чорну діру в Європі

Він звернув увагу, що незабаром розпочнеться реалізація польського кредиту у 100 млн євро для покращення інфраструктури на спільному кордоні. Пєкло наголосив також, що останнім часом зросла кількість авіа- та залізничних сполучень між обома країнами, що дає можливість недорого і швидше, оминаючи черги, перетинати польсько-український кордон.

Як повідомлялося, в результаті парламентських виборів у Польщі знову перемогла партія PiS Ярослава Качинського. Ця політична сила отримала право сформувати однопартійний уряд. Великі шанси очолити новий уряд має чинний прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-