Резонанс навколо

Резонанс навколо "тиску Трампа" зіграв на руку Україні — політолог

Укрінформ
Розголос щодо "прохань" Дональда Трампа до Президента України Володимира Зеленського зіграв на руку Україні.

Таку думку у коментарі Укрінформу висловив політолог Олександр Палій.

"Адже Америка оперативно відновила надання допомоги й навіть збільшила її", - пояснив Палій.

"Можна припустити, - зазначив він, - що президент США Дональд Трамп міг узагалі припинити надавати допомогу, адже його не зовсім влаштовує цілком логічна й правильна позиція української влади. Мовляв, ми посприяємо в розслідуванні, але в установленому законом порядку – через офіційний запит. А Трамп якраз і намагався уникнути будь-якої офіційності – його посадовці хотіли, аби розголос про діяння його опонента демократа Джо Байдена ініціювала нібито Україна".

Читайте також: Конгрес США відклав голосування щодо імпічменту Трампа

Як повідомлялося, глава Білого дому Дональд Трамп у розмові з Президентом України Володимиром Зеленським висловлював прохання порушити слідство проти Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на президентських виборах.

У ЗМІ з’явилася інформація, що Трамп наказав в. о. глави своєї адміністрації Міку Малвані притримати майже $400 млн військової допомоги для України щонайменше за тиждень до телефонної розмови з Зеленським.

Читайте також: Адвокат Трампа Руді Джуліані потрапив під кримінальне розслідування – ЗМІ

Після цього демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру розслідування щодо імпічменту Дональда Трампа. Йому закидають спроби використати свій вплив та натиснути на Україну з метою створити собі переваги на виборах президента США.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-