Разумков відкрив ранкову Раду на 15 хвилин пізніше

Разумков відкрив ранкову Раду на 15 хвилин пізніше

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання парламенту у середу, 16 жовтня, на 15 хвилин пізніше.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

"Ранкове пленарне засідання оголошую відкритим", - сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 383 народних депутати.

При цьому саме засідання розпочалося на 15 хвилин пізніше, тобто о 10:15. Водночас Голова ВР не пояснив, із чим саме пов'язана затримка.

Читайте також: Рада цього тижня відійде від "турборежиму" — Разумков

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує 16 жовтня ухвалити, зокрема, закон про покарання депутатів за прогули пленарних засідань і невідвідування комітетів. Відповідний законопроект №1035-2 "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України" передбачає позбавлення парламентаріїв заробітної плати у разі пропуску ними більш як 30% голосувань при ухваленні рішень ВР або понад 50% засідань комітетів, членами яких вони були обрані.

Крім того, депутати планують завершити розгляд поправок до законопроєкту №1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування". Цей документ головним чином передбачає, скорочення складу Верховного суду до 100 суддів і зменшення кількості членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів із 16 до 12 членів.

Також депутати збираються запровадити електронний документообіг у парламенті, ухваливши у другому читанні законопроект №1044-1 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом".

Традиційно в середу депутати працюватимуть у пленарному режиму протягом ранкового засідання, яке завершиться о 14:00. Решту дня, згідно з порядком денним, передбачена робота в комітетах, фракціях і групах. Зокрема о 15:00 має відбутися засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, під час якого генеральний прокурор Руслан Рябошапка планує представити інформацію про хід реформування органів прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-