Гончарук сподівається, що конкурс на держсекретаря МОЗ зніме “публічний конфлікт”

Гончарук сподівається, що конкурс на держсекретаря МОЗ зніме “публічний конфлікт”

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук вважає, що міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька має можливість самостійно формувати свою команду.

Про це глава уряду написав у коментарі до заяви ексочільника Міністерства охорони здоров’я України Уляни Супрун на Facebook щодо звільнення Артема Янчука з посади державного секретаря при Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ).

“На мою думку, міністр повинна мати можливість сформувати собі команду. І я буду її в цьому підтримувати, хоча не завжди поділяю її вибір. Пані Інна призначена тимчасово. На наступному тижні ми оголосимо чесний конкурс на посаду держсекретаря МОЗ. Сподіваюсь, ним стане людина, яка зможе подивитись на ситуацію неупереджено і зняти існуючий публічний конфлікт”, - написав Гончарук.

Він запевнив, що буде особисто підтримувати багато ініціатив започаткованих командою Супрун, та наголосив, що корупція у відомство не повернеться.

Читайте також: Уряд звільнив держсекретаря МОЗ Янчука

Гончарук додав, що наразі вивчає ситуацію щодо поведінки “окремих нових людей, які прийшли в МОЗ”. “Незабаром дам цим подіям відповідну оцінку”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня стало відомо, що Кабінет міністрів України звільнив з посади державного секретаря Міністерства охорони здоров’я України Артема Яремчука та призначив тимчасово виконуючою його обов’язки Інну Солодку.

Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун розкритикувала це рішення в своєму дописі у Facebook і заявила, що “руками Олексія Гончарука сьогодні легітимізували рейдерське захоплення Міністерства охорони здоров’я України”. Також Супрун закликала Прем’єра припинити “публічно комунікувати про продовження медичної реформи”, адже його діїі “абсолютно розходяться з деклараціями”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-