Курс до НАТО: Порошенко закликає почати розгляд плану

Курс до НАТО: Порошенко закликає почати розгляд плану

Укрінформ
П’ятий президент Петро Порошенко, голова політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко закликав розпочати розгляд надання Україні ПДЧ щодо членства НАТО.

Про це він заявив на засіданні Політичного комітету та Комітету з питань безпеки і оборони Парламентської асамблеї НАТО у Лондоні, повідомляє партія "Європейська солідарність".

"Закликано до початку предметної дискусії на рівні союзників щодо перспектив надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі у світлі Саміту НАТО у Лондоні у грудні 2019 року. 

Голова "Європейської Солідарності" наголосив, що його партія буде і надалі надійно стоятиме насторожі ефективного втілення курсу євроатлантичної інтеграції держави, пріоритетність якого є вимогою Конституції України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко наголосив, що Україна сьогодні де-факто захищає східний кордон Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Порошенко пропонує сім кроків, аби Україна не потрапила у російську пастку

Як повідомляв Укрінформ, розвиток подій в Україні та навколо неї, а також ситуація в Ірані та Афганістані визначені як головні теми порядку денного щорічних зборів Парламентської Асамблеї НАТО, яка розпочалася у п’ятницю, 11 жовтня, в Лондоні. 14 жовтня, на формі ПА НАТО у Лондоні із ключовою промовою виступить Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Фото: "Євросолідарність"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-