Українці найбільше довіряють Зеленському, Разумкову й Гончаруку

Українці найбільше довіряють Зеленському, Разумкову й Гончаруку

Дослідження
Укрінформ
Українці найбільше довіряють Президенту Володимиру Зеленському (70,5% опитаних), Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову (54%) й Прем'єр-міністру Олексію Гончаруку (36%).

Про це йдеться у дослідженні Центру Разумкова, проведеному з 4 по 9 жовтня 2019 року.

"Оцінюючи рівень довіри до політиків, найчастіше довіра висловлюється В.Зеленському (йому довіряють 70,5% опитаних), Д.Разумкову (54%), О.Гончаруку (36%) — серед тих політиків, прізвища яких були представлені в опитувальнику, лише вони мають позитивний баланс довіри-недовіри (тобто частка тих, хто їм довіряє, перевищує частку тих, хто не довіряє)", - йдеться у повідомленні.

Водночас недовіра найчастіше висловлюється колишньому генпрокурору Юрію Луценку (йому не довіряють 88% опитаних); колишньому спікеру Андрію Парубію (83%); експрезиденту Петру Порошенку (80%); народному депутату від партії "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ), голові Комітету ВР з питань свободи слова Нестору Шуфричу (78%); співголові парламентської фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу (76%); народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку (76%); голові фракції ВО "Батьківщина" у ВР Юлії Тимошенко (74%), міністру внутрішніх справ Арсену Авакову (72%); експрем'єр-міністру Володимиру Гройсману (70,5%) та співголові фракції ОПЗЖ у ВР Юрію Бойку (68%).

Читайте також: Значна більшість українців хочуть миру на умовах Києва, а не Москви

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 жовтня 2019 року. Було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-