Рада міністрів ЄС хоче почути від Пристайка позицію України щодо Донбасу

Рада міністрів ЄС хоче почути від Пристайка позицію України щодо Донбасу

Укрінформ
Під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ 14 жовтня в Люксембурзі, на яке запрошено міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, європейська сторона розраховує почути від України оцінку поточної ситуації на Донбасі та бачення щодо зусиль з мирного врегулювання.

Про це заявив високопоставлений представник ЄС у п’ятницю у Брюсселі, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо можливого розширення участі ЄС в процесах урегулювання, зокрема в організації виборів або у спостереженні за виведенням іноземних військ з нині окупованих територій Донбасу.

«ЄС уже бере участь у цих процесах. Ми підтримуємо СММ ОБСЄ, як фінансово, так і персоналом. Це доречно. Тому що «формула Штайнмаєра» – це лише один пункт (врегулювання), крім нього існують інші елементи. Серед них – питання українського контролю над кордоном та доступу Місії (ОБСЄ) до нього, питання щодо сталого припинення вогню і розведення військ. Коли все це буде імплементуватися, ми будемо просуватися далі з наданням допомоги регіонам Донбасу», - зауважив представник ЄС.

Він наголосив, що європейським міністрам буде дуже цікаво почути думку України, а також отримати аналіз поточної ситуації навколо врегулювання від країн-учасниць "нормандського процесу".

«Після виконання цих заходів ми, європейська сторона, готові робити більше – як у сфері економіки, так і у вимірі моніторингу й спостереження. Але і на цей час ми вже робимо багато у цьому сенсі», - наголосив високопоставлений представник ЄС.

Читайте також: До виборів в ОРДЛО можемо йти десятки років – заступник глави МЗС

Він нагадав, що під час зустрічі з українським колегою у Люксембурзі європейські міністри закордонних справ обговорять широке коло питань, пов’язаниз із впровадженням реформ в країні, на розвиток «добрих» домовленостей, що були досягнуті під час саміту ЄС-Україна у липні поточного року.

«Після цього (саміту) відбувся цілий ряд важливих візитів, наприклад, віцепрем’єр України був тут, у Брюсселі для обговорення усього спектру контактів між нами. Ми маємо в Україні нашу дорадчу місію, яка працює над реформою сектору цивільної безпеки, і можна очікувати, що ці питання також будуть темою для дискусії в Люксембурзі», - сказав представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-