Щодня у Раді реєструють по 24 нових законопроєкти — КВУ

Щодня у Раді реєструють по 24 нових законопроєкти — КВУ

Укрінформ
Із початку роботи Верховної Ради ІХ скликання щодня реєструється 24 законопроєктів, усього зареєстровано 798 законопроєктів.
Про це повідомляє Комітет виборців України на своїй сторінці у Facebook.

“За даними КВУ, щодня в парламенті реєструється по 24 нових законопроєкти. Всього за період із 29 серпня по 11 жовтня було зареєстровано 798 законопроєктів (із них 601 – це проєкти законів). Якщо врахувати лише дні пленарних засідань, то щоденна кількість законопроєктів буде ще більшою, а саме 38 законопроєктів на день”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що така кількість законопроєктів співмірна із показниками ВР VIII скликання, яку, за словами експертів, часто критикували за законодавчий спам та надмірну кількість законопроєктів (понад 11 тис. за весь час роботи і більше 900 за перші півтора місяці роботи).

За даними КВУ, як і раніше, більшість законопроєктів реєструють народні депутати - вони ініціювали 90% всіх законопроектів, ще 5% ініціював уряд і майже стільки ж Президент.

Третину всіх законопроєктів у ВР зареєстрували депутати «Слуги Народу».

Читайте також: Депутати "Слуги народу" внесли до Ради законопроєкт про ринок землі

«Сумнозвісний турборежим стосується не лише голосувань Ради, але й темпів законодавчої роботи. Реєструючи по кілька десятків законопроєктів в день, народні депутати суттєво ускладнюють роботу Апарату та Комітетів Верховної Ради. Навіть, якщо ВРУ буде працювати в цілодобовому форматі, розглянути таку кількість законопроєктів нереально. Тому, як і раніше, проблема законодавчого спаму залишається однією з ключових в роботі парламенту, а основною метою багатьох депутатів є реєстрація законопроєктів з метою піару та звітування перед виборцями», - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-