Держава конфіскує 1,15 мільйона з виборчого фонду Гриценка

Держава конфіскує 1,15 мільйона з виборчого фонду Гриценка

Укрінформ
До держбюджету конфіскують більше 1 млн гривень внеску до виборчого фонду політика Анатолія Гриценка, здійсненого з порушенням.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Деражнянський районний суд Хмельницької області ухвалив рішення про конфіскацію 1 150 000 грн внеску, здійсненого з порушенням на підтримку кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд, розглянувши матеріали щодо притягнення до відповідальності фізичної особи, яка порушила встановлений порядок надання фінансової підтримки для здійснення передвиборної агітації кандидата на пост Президента України, визнав особу винною із застосуванням штрафу у 1190 грн та конфіскації на користь держави всієї суми внеску.

Читайте також: Четверо ексдепутатів "загубили" у деклараціях майже 90 мільйонів - НАЗК

У НАЗК уточнили, що факт вчинення адмінправопорушення, передбаченого ст. 212-15 КУпАП, а саме надання добровільного внеску до виборчого фонду Гриценка з порушенням встановленого законом порядку надання внеску (наявність податкового боргу на момент здійснення внеску), виявлено за результатами аналізу фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду кандидата.

Постанова суду набрала законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-