Йованович відкликали через відмову тиснути на Київ у розслідуванні щодо Байдена — ЗМІ

Йованович відкликали через відмову тиснути на Київ у розслідуванні щодо Байдена — ЗМІ

Укрінформ
Колишній посол США в Україні Марі Йованович була відсторонена від посади через те, що наполягала, аби прохання адвоката президента США Руді Джуліані до українських чиновників про розслідування щодо Байденів були передані через офіційні канали.

Про це повідомляє AP із посиланням на колишнього дипломата, який спілкувався з самою Йованович.

“Колишній посол США в Україні Марі Йованович була відсторонена від посади через наполягання на тому, аби прохання Руді Джуліані до українських чиновників про розслідування (щодо Байденів — ред.) були передані через офіційні канали”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Йованович відкликали з Києва в травні цього року, коли особистий адвокат президента Руді Джуліані обговорював з українськими чиновниками необхідність розслідування звинувачень у корупції проти Джо й Гантера Байденів.

Читайте також: Йованович дасть свідчення у Конгресі попри заборону Білого дому – ЗМІ

За словами співрозмовника, Йованович зняли з посади саме після того, як вона відмовилася брати участь у цих "особистих неформальних справах" і дала чітко зрозуміти, що американський уряд має можливості попросити іноземну державу про допомогу з розслідуванням через офіційні канали.

Як повідомлялося, колишній посол США в Україні Марі Йованович 11 жовтня все ж дасть свідчення у Палаті представників Конгресу попри відмову Білого дому співпрацювати з демократами в розслідуванні справи про імпічмент президента Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-