Зеленський хоче, аби РНБО перестали називати

Зеленський хоче, аби РНБО перестали називати "кладовищем політиків"

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський визначив новому секретарю Ради національної безпеки і оборони випробувальний строк, щоб побачити результати роботи РНБО.

Про це глава держави сказав 10 жовтня під час пресмарафону, відповідаючи на запитання журналістів, чому замість Олександра Данилюка новим секретарем РНБО призначено Данілова, бізнесмена і чиновника з досить сумнівною репутацією, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Данілов прийшов не замість Данилюка. Він там був, працював разом з Олександром (Данилюком - ред.). Він - професійна людина, знається в цьому питанні. Знову ж таки я даю йому тимчасовий термін, щоб побачити результати роботи РНБО", - зазначив Зеленський.

Він також зауважив, що до приходу нової влади чиновники називали між собою РНБО "кладовищем політиків". Саме тому, заявив президент, він хоче побачити від Данілова результат, аби РНБО припинило мати такий "статус".

Зеленський також розповів, що є пропозиція, аби заступником секретаря РНБО стала голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Однак він не відповів, чи ухвалено таке рішення і чи буде воно взагалі.

Читайте також: Зеленський: Богдан звільниться сам, якщо порушить закон

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня Президент Володимир Зеленський призначив Олексія Данілова секретарем Ради національної безпеки і оборони України. До цього Данілов обіймав посаду заступника секретаря РНБО.

Данілов народився 7 вересня 1962 року в місті Красний Луч на Луганщині. У 2005 році очолював Луганську ОДА. Був народним депутатом України 5-го скликання від Блоку Юлії Тимошенко, а також заступником директора Європейського інституту інтеграції та розвитку.

Його призначили секретарем РНБО замість Олександра Данилюка, якого Зеленський звільнив 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-