Порошенко своїми діями

Порошенко своїми діями "підштовхує" людей на Майдан - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що п’ятий президент Петро Порошенко своїми діями та засобами масової інформації "підштовхує" людей виходити на акції протесту.

Про це він сказав під час пресмарафону в четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Помилка Порошенка тільки в одному, що йому здається, що він може бути лідером іншого Майдану. І ви бачили заяву самого президента (ФРН Франка-Вальтера - ред.) Штайнмаєра, німецької сторони і французької сторони, і багатьох європейських засобів масової інформації - вони шоковані, тому що його риторика міняється, як і змінився його статус. Але єдине що - він забуває, що він не президент. Навіть не те, що не забуває. Я боюся, він у це не вірить. Я боюсь, що це на фізичному рівні є проблеми", - заявив Зеленський.

Він додав, що Порошенко "проти розведення, і йому здається, що з цього приводу може бути Майдан, мало того, що він підштовхує людей і своїми засобами масової інформації підштовхує людей, і своїми діями".

Читайте також: Зеленський: Я не боюся Майдану

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Зеленський, у новому законі не перетнуть жодної "червоної лінії", й "не буде ніколи ніякої капітуляції".

Читайте також: Порошенко пропонує сім кроків, аби Україна не потрапила у російську пастку

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та у регіонах країни 1 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-