Київ сподівається, що Радбез ООН допоможе врегулюванню у Сирії - МЗС

Київ сподівається, що Радбез ООН допоможе врегулюванню у Сирії - МЗС

Укрінформ
В Україні уважно стежать за початком військової операції збройними силами Туреччини на північному сході Сирії і сподіваються на вирішення нагальних проблем після засідання РБ ООН 10 жовтня.

Про це йдеться у коментарі Міністерства зовнішніх справ України щодо початку військової операції ЗС Туреччини на північному сході Сирії. У МЗС нагадали, що конфлікт у Сирії триває не один рік.

"Ми очікуємо, що РБ ООН та її члени, за участі всіх зацікавлених сторін, зокрема й Туреччини, розглянуть це питання на анонсованому на сьогодні засіданні та ухвалять рішення, які дозволять вирішувати проблеми безпекового і гуманітарного характеру в міжнародно-правовому полі", - наголосили в МЗС.

У коментарі йдеться, що однією з головних причин неможливості покласти край стражданням народів Сирії є позиція тих країн, які підтримують режим Башара Асада і блокують відповідні рішення Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Ердоган заявив про ліквідацію "109 терористів" у Сирії

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у середу заявив, що збройні сили його країни разом із сирійською національною армією розпочали операцію "Джерело миру" проти терористів PKK/YPG та ІДІЛ на півночі Сирії.

На початку цього тижня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив повідомлення про готовність турецьких сил піти наступом на Сирію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-