"Втручання у вибори США": Україна готова до розслідування, потрібні докази — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський каже, що Україна зацікавлена і готова розслідувати справу про можливе втручання у вибори США у 2016 році, але потрібні відповідні докази, оскільки наразі є тільки багато різної непідтвердженої інформації.

Про це він сказав під час пресмарафону у четвер, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що українці повинні це розслідувати самі, підстави для цього напевне є, щоб ми ніколи у майбутньому не втручались у вибори будь-якої країни. Україна повинна це розслідувати... Однак мені потрібні докази втручання України у вибори США. Зараз дуже багато інформації. Я навіть, коли говорив з Дональдом Трампом, казав, що, так, це правда, я чув про це, є багато інформації, яка може бути реальністю. Але треба деталі, докази", - зазначив Зеленський.

При цьому він категорично відкинув можливість будь-якого тиску президента США Дональда Трампа на українську владу і рішення правоохоронних органів у цій чи іншій справі. "Трамп може казати: у нас є деталі, у нас є бачення, що Україна втручалась, але за ці слова треба відповідати. Тому коли Америка каже, що був вплив, то я кажу: супер, передайте деталі, з задоволенням будемо розслідувати", - сказав Зеленський.

Читайте також: "Українська" справа: Трамп пояснив, чому заборонив Сондленду свідчити у Конгресі

Як повідомлялося, ексгенпрокурор Юрій Луценко заявляв, що ГПУ розслідує кримінальне провадження про ймовірні спроби громадян України втрутитися у вибори президента США 2016 року.

Директор НАБУ Артем Ситник ще в серпні 2018 року заявляв, що проти нього порушили кримінальну справу через нібито втручання у вибори президента США, на яких переміг Трамп. При цьому Ситник наполягав, що НАБУ ніяким чином не могло втручатися у вибори президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-