Пристайко вибачився перед Нідерландами за зрив зустрічі Зеленського і Рютте

Пристайко вибачився перед Нідерландами за зрив зустрічі Зеленського і Рютте

Укрінформ
Запланована на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку зустріч Президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте не відбулася з вини української сторони, проте у це не вкладалося жодного дипломатичного підтексту.
Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на спільній пресконференції з главою МЗС Нідерландів Стефом Блоком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, це було заплановано… На превеликий жаль, суто з технічних причин ця зустріч не відбулась, і це скоріше дезорганізованість і певні проблеми з нашої сторони, тому що голландська сторона була готова. Ми приносимо свої вибачення і намагаємося організувати цю зустріч при найближчій можливості», - сказав Пристайко.

Він додав, що нічого, «ніяких дипломатичних або інших думок не було», це суто технічна неможливість з’єднати дві делегації. За словами Пристайка, в української делегації був дуже напружений графік того дня, «так як це завжди відбувається в Генасамблеї ООН».

Читайте також: Нідерланди розуміють, що перед Україною постали об'єктивні труднощі щодо Цемаха — Блок

Як повідомлялося, Зеленський 23-26 вересня перебував з візитом у США, де брав участь у 74-й сесії Генеральній асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-