Зеленський не публікуватиме стенограми розмов з Путіним

Зеленський не публікуватиме стенограми розмов з Путіним

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що не буде опубліковувати стенограми своїх телефонних розмов зі світовими лідерами, оскільки вважає це неправильним.

Про це він сказав у спілкуванні з журналістами під час пресмарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не готовий опубліковувати мої розмови. Я навіть не опублікував мою розмову з паном Трампом. Я верховний головнокомандувач, а не телеведучий будь-якого каналу. Я не займаюся піаром, у мене немає ніяких роздумів з приводу порушувати "червоні лінії", але тактика є тактика, стратегія є стратегія. І я не повинен показувати всім свої розмови з тим чи іншим лідером будь-якої країни. Це щось нове", - сказав Зеленський.

Також він відреагував на уточнення щодо можливого оприлюднення стенограми телефонних розмов з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, наголосивши, що ці розмови "підкріплені результатом дуже складним, дуже детальним, але реальним".

"Тому до чого призведе публікація моїх розмов з Путіним? Чи призведе вона до будь-якого продовження наших зустрічей? Ні... Чи бажання від цього отримати такий результат і не отримати більше ніколи можливості повернути наших полонених, яких дуже багато на території ДНР, ЛНР, і на території Росії та в Криму... ? Чи буде в мене така можливість їх повернути? Ніколи. Що я скажу їх сім’ям?", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що не грається в ігри, пов’язані з життям людей, та заявив, що не буде нічого опубліковувати, "тому що я знаю, що це зашкодить продовженню процесу повернення людей і припиненню війни".

"Мало того, якщо будь-які люди через будь-які засоби масової інформації будуть просити мене щось опубліковувати, я почну опубліковувати розмови цих людей з будь-якими іншими лідерами. Але я цього не роблю. Чому, тому що я гадаю, що це в цілому неправильно", - додав глава держави.

Читайте також: Пенс не проти публікації стенограм своїх розмов із Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Олексій Гончаренко надіслав депутатський запит на ім'я керівника Офісу Президента Андрія Богдана, в якому просить надати стенограми трьох телефонних розмов, що були проведені між Президентом України Володимиром Зеленським та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним та відбулись 11 липня, 7 серпня та 7 вересня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-