Нідерланди не голосуватимуть за зняття санкцій проти РФ без виконання

Нідерланди не голосуватимуть за зняття санкцій проти РФ без виконання "Мінська" - МЗС

Укрінформ
Нідерланди не будуть голосувати за зняття або послаблення санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок на спільному брифінгу з главою МЗС України Вадимом Пристайком у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нідерланди не визнають анексії Криму і не дозволять, щоб санкції ЄС проти Російської Федерації були послаблені без належного виконання Мінських домовленостей", - сказав Блок.

Він підкреслив, що Європейський Союз свого часу запровадив ці санкції у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та всі ті дії, які відбуваються на сході України.

"Можливість зняття або полегшення санкцій ЄС , як це розуміє Голландія, буде залежати від поведінки Росії, в першу чергу від того, чи буде вона виконувати пункти Мінських домовленостей", - резюмував Блок.

Читайте також: Нідерланди розуміють, що перед Україною постали об'єктивні труднощі щодо Цемаха — Блок

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2014 року Європейський Союз запровадив економічні санкції проти Росії за незаконну анексію Криму та дії з дестабілізації на сході України. У вересні 2014 року ці санкції були посилені.

У березні-2015 Європейська рада пов’язала дію обмежувальних заходів із невиконанням Росією Мінських домовленостей. Відтоді кожні півроку ЄС розглядає питання щодо продовження економічних санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-