Розслідування щодо MH17 є пріоритетом для України і Нідерландів - глави МЗС

Розслідування щодо MH17 є пріоритетом для України і Нідерландів - глави МЗС

Укрінформ
Питання притягнення до відповідальності винних у збитті малайзійського літака рейсу MH17 є нині найважливішою темою порядку денного України і Нідерландів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на спільному брифінгу з нідерландським колегою Стефом Блоком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найважливіший проєкт зараз між нашими країнами – це притягнути до відповідальності тих, хто дозволив і хто безпосередньо збивав малайзійський літак MH17", - сказав Пристайко.

Він наголосив, що це питання є пріоритетним у перемовинах України з Нідерландами, і нагадав, що Україна передала своє право на розслідування голландській стороні для забезпечення його неупередженості та ефективності.

Читайте також: Передача Цемаха РФ: Зеленський каже, що Нідерланди “все розуміють”

Стеф Блок у свою чергу підтвердив пріоритетність цього питання для Нідерландів.

"Я повністю згоден з міністром Пристайком, що ситуація з MH17 є найбільшим пріоритетом у нашому порядку денному", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Росія готує у Нідерландах чергові фейки про справу МН17 - журналіст

Міжнародна слідча група встановила, що літак був збитий комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

Фото: @KaterynaZelenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-