Зеленський пояснив, чому не хоче говорити про Трампа з американськими журналістами

Зеленський пояснив, чому не хоче говорити про Трампа з американськими журналістами

Укрінформ
Влада України не буде підтримувати жодного кандидата в президенти Сполучених Штатів.

Влада України не буде підтримувати жодного кандидата в президенти Сполучених Штатів.

Про це заявив у четвер Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо підтримувати і не будемо підтримувати будь-якого кандидата (у президенти США - ред.), будь-якого американського політика. Ми можемо підтримувати тільки один одного", - заявив глава держави.

Зеленський додав, що дуже вдячний Сполученим Штатам за підтримку, зокрема в питанні санкцій проти Росії.

На думку Президента, якщо Україну втягуватимуть у внутрішні справи США, то це буде великою помилкою як для США, так і для України, а також шкодитиме двостороннім відносинам.

Як наголосив Зеленський, саме тому він не обговорює кожного дня з американськими журналістами президента США Дональда Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, телефонна розмова від 25 липня між президентами США і України про розслідування щодо ексвіце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні призвела до початку розслідування в Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенографу липневої розмови Трампа і Зеленського, в якій американський лідер просить українського колегу розібратися зі справою щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантера.

Читайте також: Спільного зі США слідчого комітету у справі Байдена поки немає — Зеленський

За словами Трампа, Байден-старший зупинив розслідування проти української енергетичної компанії Burisma, в якій Хантер Байден був членом ради директорів. Зеленський сказав, що знайомий з ситуацією, і запевнив, що новий генпрокурор з нею "розбереться".

Пізніше Зеленський заявив, що Україна не має зобов'язань щодо розслідування чи не розслідування справи, що стосується сина Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-