Президент каже, що Данилюк хотів бути Прем'єром

Президент каже, що Данилюк хотів бути Прем'єром

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Олександр Данилюк, якого він звільнив з посади секретаря РНБО, хотів бути Прем'єр-міністром України.

Про це глава держави заявив під час пресмарафону в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я не згоден з його позицією, що він пішов через “ПриватБанк”... Саша хотів бути Прем'єр-міністром України, я йому сказав чесно, що ти дійсно нормальна, професійна людина, але я обрав іншу кандидатуру. І складні відносини з Богданом це теж вплинуло на те, що він пішов”, - сказав Зеленський.

Він зазначив, що Данилюк написав заяву на звільнення і очікував, що Президент її не підпише.

“У мене є декілька заяв і, до речі, заява пана Данилюка у мене теж була. Він написав заяву про звільнення своєю рукою, я ж не коментував будь-які коментарі пана Данилюка, тому що він людина, яка була в моїй команді. У мене є принципи і у мене є стовідсоткове прозоре розуміння, чому він пішов. Я не хочу коментувати людей, які були в моїй команді, це неетично і неправильно. Але заяву він написав перед США. Пан Данилюк прекрасно знає, що я з повагою до нього відносився, і багато є речей, про які я просто не хочу говорити. І, напевно, він очікував від мене, що я не підпишу його заяву”, - розповів Президент.

Читайте також: Скасування націоналізації ПриватБанку може призвести до розриву співпраці з МВФ — Данилюк

Як повідомлялось, 27 вересня Офіс Президента поінформував, що секретар РНБО Олександр Данилюк написав заяву про відставку перед початком робочого візиту Зеленського до США.

30 вересня Зеленський звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО.

Згодом Данилюк заявив, що причиною рішення про відставку стала ситуація з ПриватБанком, у якій він бачить серйозні загрози для фінансової стабільності країни, а також напружені стосунки з главою ОП Андрієм Богданом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-