Впровадження “формули Штайнмаєра” ще не відбулося - Президент

Впровадження “формули Штайнмаєра” ще не відбулося - Президент

Укрінформ
Імплементація “формули Штайнмаєра” може відбутися тільки після підпису Президентом ухваленого Верховною Радою закону про особливий статус Донбасу.
На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський у спілкуванні з журналістами під час прес-марафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Впровадження “формули Штайнмаєра” не відбулося. Воно може відбутися тільки в законі про особливий статус. Імплементація цієї формули - тільки в законі про особливий статус. Тобто набирає чинності “формула Штайнмаєра” тоді, коли набирає чинності закон про особливий статус”, - сказав Зеленський.

Він додав, що закон набуде чинності тільки після того, як буде проголосований у Верховній Раді та підписаний Президентом України.

“Тому казати, що впровадження “формули Штайнмаєра” відбулося — некоректно”, - зауважив глава держави.

Він наголосив, що “імплементація формули Штайнмаєра буде тільки в законі про особливий статус, який ми з вами будемо приймати чи не будемо приймати. Який ми будемо розглядати, чи зовсім не дійде до цього”.

Як повідомляв Укрінформ,Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Зеленський, у новому законі не буде перетнуто жодної "червоної лінії" й "не буде ніколи ніякої капітуляції".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: "формула Штайнмаєра" не змінює логіку Мінських угод - спочатку безпека

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Також проти імплементації "формули Штайнмаєра" виступили низка обласних та міських рад.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та в регіонах країни 1, 2 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-