“Так” амністії, “ні” референдуму: Зеленський пояснив позицію щодо особливого статусу Донбасу

“Так” амністії, “ні” референдуму: Зеленський пояснив позицію щодо особливого статусу Донбасу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відкидає ідею проведення референдуму щодо закону про особливий статус Донбасу.

Про це він сказав під час пресмарафонув Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Референдуму з приводу того чи іншого закону у нас не може бути, у нас можуть бути якісь домовленості”, - глава держави.

При цьому Зеленський зауважив, що ці домовленості мають бути не в нормандському процесі.

“В нормандському процесі буде піднято “червоні лінії”, один одного ми всі почуємо, які наступні кроки. Тобто, може бути прийнятий формат подальших наших кроків після цього”, - підкреслив Президент.

За його словами, законопроєкт про особливий статус Донбасу має бути обговорений із суспільством, з журналістами, у Верховній Раді і лише після цього має бути винесений на голосування.

Окрім того, Президент зауважив, що на переговорах у нормандському форматі будуть обговорені не лише формат врегулювання ситуації на Донбасі, а й питання амністії.

“Що це буде за закон, що це за амністія, кого ми амністуємо, кого не амністуємо, яким чином, хто в цілому повинен розглядатися у форматі питання амністії... Мені здається, є категорії людей, яких зовсім не стосується це питання. Тому всі ці питання почнуть проговорюватися у нормандському форматі”, - сказав він.

Читайте також: Зеленський каже, що обговорював із Меркель кілька дат "нормандської зустрічі"

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує розробити новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, але після переговорів у нормандському форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-