Зеленський: Я не боюся Майдану

Зеленський: Я не боюся Майдану

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що не боїться протестних акцій.

Про це він сказав під час прес-марафону, коментуючи протестні акції в Україні проти "формули Штайнмаєра", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цілому з приводу майдану і таке інше. Я нічого цього не боюся. В будь-який момент, в будь-яку секунду. Якщо дійсно суспільство не захоче, щоб моя команда продовжувала, щоб я не був президентом, дивіться, кровопролиття не буде. Я дуже спокійно до цього ставлюся. Але люди повинні знати, що вони оберуть. Вони точно не оберуть тоді припинення війни і вони точно будуть обирати, вибачте за таке слово, але ми зараз в кафе і прийшло в голову, — серед того меню товарів, який є на ринку — цьому продажному політичному ринку", - заявив Зеленський.

На уточнення журналіста, чи вважає Зеленський, що тільки він може зупинити війну, глава держави відповів: "Я не в меню. В тому і справа. Я точно не товар, я точно не з політики прийшов. І ви знаєте, який відсоток мене обрав президентом України. Вони гадають, що саме я це можу зробити".

Читайте також: Зеленський заявив, що його головна місія - припинити війну

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції протесту проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та у регіонах країни 1, 2 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-