Пенс не проти публікації стенограм своїх розмов із Зеленським

Пенс не проти публікації стенограм своїх розмов із Зеленським

Укрінформ
Віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що не заперечує проти оприлюднення стенограм його телефонних розмов із Президентом України Володимиром Зеленським.
Про це він сказав у середу, повідомляє Politico.

“Я не заперечую проти цього (публікацій стенограм власних розмов із Зеленським - ред.). Нині ми обговорюємо це питання з адвокатом Білого дому”, - заявив Пенс.

Водночас зазначається, що віцепрезидент США уникав відповіді на запитання, чи знав він про намір глави Білого дому Дональда Трампа просити Зеленського розслідувати ситуацію навколо Байденів.

Сам Пенс наголосив, що ніколи не обговорював із Зеленським розслідування щодо Байденів.

“Все що я можу вам сказати, це те, що наші внутрішні дискусії з Президентом (Зеленським — ред.) та нашої команди, наших контактів та мого офісу з Україною стосувалися питань підтримки України і боротьби з корупцією”, - зауважив Пенс.

Читайте також: На посту президента Трамп втратив у рейтингу Forbes 119 позицій

Як повідомлялося, минулого місяця в США стало відомо про скаргу викривача з-поміж співробітників американської розвідки, яка вказувала на можливий тиск із боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою відкриття кримінального розслідування в Україні проти сім'ї Джо Байдена. Скарга була написана після телефонної розмови президентів Трампа і Зеленського від 25 липня.

Це викликало резонанс, після чого демократи почали формальну процедуру імпічменту президента США. Її ініціатором виступила Ненсі Пелосі, спікер палати представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-