Україну не треба штовхати до втілення нереалістичних

Україну не треба штовхати до втілення нереалістичних "формул" — євродепутат

Укрінформ
Країни Євросоюзу мають вітати прагнення керівництва України до миру та до реформ, але водночас не варто підштовхувати його до імплементації різного роду нереалістичних "формул".

Про це у середу під час пленарного засідання Європарламенту у Брюсселі в ході обговорення політичної ситуації в Україні заявив депутат Європейського Парламенту від Литви Андрюс Кубілюс.

"Як ми бачимо, нове керівництво України шукає рішення, які б допомогли принести мир, безпеку і повернути територіальну цілісність, попри той факт, що ключі до миру знаходяться не в Києві, а в Кремлі. Тож ми маємо привітати бажання українського керівництва шукати мир, але ми не можемо штовхати його до імплементації будь-яких нереалістичних "формул", - наголосив європейський політик.

Читайте також: Є сумніви, що "формула Штайнмаєра" допоможе пошуку мирного рішення - євродепутат

Він зауважив, що Україна, і це всім відомо, стала жертвою російської агресії, тому що зробила вибір на користь європейської інтеграції. Але не всі в Європі усвідомлюють, що Україна є також жертвою нездатності усього Заходу зупинити таку поведінку Росії.

"Україна заслуговує на нашу набагато більш серйозну підтримку у реформах та у зусиллях з встановлення стабільності. На жаль, складається враження, що Україна також перетворюється на жертву президентської кампанії в Сполучених Штатах. Але мир – це не лише справа України. Саме тому я пропоную заснувати постійну Керівну групу Європарламенту, яка буде опікуватися мирним процесом в Україні, за зразком Керівної групи, яку ми маємо у питаннях щодо Brexit", - резюмував Кубілюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-