"Бізнес-як-завжди" з РФ несумісний з прагненням миру в Україні - депутат ЄП

Укрінформ
Прагнення Європи до стійкого миру в Україні несумісне з бажанням певних європейських країн повернутися до звичного ведення бізнесу з Росією.

Про це заявив депутат Європарламенту, ексміністр оборони Естонії Свен Міксер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі зусилля для підтримки порядку денного реформ, які впроваджує Україна, а також прагнення до стійкого миру мають вітатися. Та лише миру для цього недостатньо. Ми не маємо забувати, що суверенітет та територіальна цілісність України продовжують порушуватися", - наголосив політик на пленарному засіданні Європарламенту.

Він висловив згоду з Високим представником ЄС у необхідності дотримуватися заходів, запроваджених стосовно Росії після початку агресії проти України та незаконної анексії Криму - доки РФ не буде повністю виконувати власні міжнародні зобов’язання.

Читайте також: Є сумніви, що "формула Штайнмаєра" допоможе пошуку мирного рішення - євродепутат

"Переконаний, що наші зусилля в досягненні стійкого миру в Україні не мають скеровуватися бажаннями повернути за будь-яку ціну "бізнес-як-завжди" з Росією або "втомою" від України в наших столицях. Натомість ця мета має досягатися дуже потужними зобов’язаннями, які мають забезпечити, щоб хибні дії агресора були виправлені та щоб суверенітет і територіальна цілісність України, як і її правомірні прагнення, поважалися всіма", - резюмував Свен Міксер.

Фото: er.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-