Є сумніви, що

Є сумніви, що "формула Штайнмаєра" допоможе пошуку мирного рішення - євродепутат

Укрінформ
"Формула Штайнмаєра" викликає в українському суспільстві глибокі сумніви та протести, але саме така внутрішня дестабілізація відповідає інтересам Росії.

Про це на пленарному засіданні Європарламенту в ході обговорення політичної ситуації в Україні заявила депутат від Латвії Сандра Калнієте, яка представляє групу Європейської народної партії, передає кореспондент Укрінформу.

"Є сумніви, що ця угода зможе просунути вперед пошук мирного рішення. Поки що єдина сторона, яка отримує перемогу, від цієї формули, це Росія. Вони проведуть вибори в Донецьку і Луганську, і таким чином сепаратисти отримають легітимність. Але це саме те, чого потребує РФ, щоб повернутися до міжнародної спільноти. Є припущення, що Росія зможе зупинити зближення України з ЄС і з НАТО. Тож зараз в Україні відбуваються протести проти такої угоди, які можуть дестабілізувати суспільство. Але така дестабілізація може перетворити Росію на сторону, яка виграє", - зазначила Калнієте.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: "формула Штайнмаєра" не змінює логіку Мінських угод - спочатку безпека

Вона зауважила, що у ситуації на сході України та в поведінці Росії майже нічого не змінилося з 2016 року, коли вперше була запропонована "формула Штайнмаєра".

"Зараз для всіх нас важливо пильнувати за розвитком подій в Україні, і подбати, щоб проблема Донбасу та анексії Криму не зникла з міжнародного порядку денного", - додала євродепутат.

Фото: ETP preses dienests

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-