Особливий статус Донбасу: Разумков каже, що у Раді поки немає напрацювань

Особливий статус Донбасу: Разумков каже, що у Раді поки немає напрацювань

Укрінформ
У парламенті наразі немає напрацювань чи робочих груп із вироблення нового законопроєкту про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це заявив Голова Верховної ради Дмитро Разумков в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Станом на сьогодні ще немає. Президент висловив позицію, що триває процес підготовки, і запевнив, що до цього процесу мають долучитися Верховна Рада та громадськість. Якщо ми говоримо саме про законодавчі питання, то до них ми прийдемо дещо пізніше. Це буде достатньо всеохоплюючий процес. Але треба робити все поступово", - відповів спікер на запитання, чи є вже ідеї, напрацювання, робочі групи, які займалися б законопроєктом про особливий статус ОРДЛО.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: "формула Штайнмаєра" не змінює логіку Мінських угод - спочатку безпека

Разумков підкреслив, що залишається не так багато часу на підготовку проєкту закону, але розраховує, що парламент встигне підготувати.

Водночас він наголосив, що узгоджувати законопроєкти і ухвалювати закони в Україні може лише Верховна Рада.

Читайте також: Жодних автономій на Донбасі не вибиратимуть, Україна є унітарною державою — МЗС

"Саме так передбачено Конституцією України. А консультації ми можемо вести з різними суб’єктами процесу, які представлені у “нормандському форматі", - додав він, коментуючи заяви голови комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка, що "закон має бути погоджений з РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-