ДБР відкрило дві справи щодо Порошенка, одна з них - за зверненням Саакашвілі

ДБР відкрило дві справи щодо Порошенка, одна з них - за зверненням Саакашвілі

Укрінформ
Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальні провадження за фактом можливого недекларування доходів п'ятим президентом Петром Порошенком та за фактом видворення з України Михеїла Саакашвілі.

Цю інформацію підтвердив директор ДБР Роман Труба на пресконференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З приводу провадження за зверненням Михеїла Саакашвілі і провадження за можливим недекларуванням доходів експрезидентом Петром Порошенком. Дійсно, такі кримінальні провадження є. Відомості щодо них внесені нещодавно”, - сказав він.

Труба додав, що наразі слідчі вивчають документи і процесуальних дій у цих справах не проводять.

Читайте також: Труба звинувачує ГПУ у "покриванні" ексдепутата Пашинського

“Лише розпочали вивчення і планування. Жодних слідчих дій у цих провадженнях іще не проводилося”, - зазначив директор ДБР.

Труба уточнив, що справа щодо Порошенка стосується невнесення до декларації прибутку, який він отримав протягом року.

“Саме цей факт ми і перевіряємо. Чи був такий прибуток, яким чином він був отриманий і чому не був задекларований”, - резюмував він.

Раніше ЗМІ повідомили, що Держбюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом можливого декларування недостовірної інформації експрезидентом Петром Порошенком.

Як повідомлялося, 7 жовтня стало відомо, що до Генеральної прокуратури надійшла заява від колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі про викрадення і насильницькі дії щодо нього та незаконне його переміщення через державний кордон України до Польщі 12 лютого 2018 року.

Українського громадянства Саакашвілі набув у 2015 році. Тоді він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. Восени 2016 року пішов у відставку, а 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

28 травня 2019 року Президент Володимир Зеленський повернув громадянство України Михеїлу Саакашвілі шляхом внесення змін до указу експрезидента Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-