“Формула Штайнмаєра” є медійним продуктом — Загороднюк

“Формула Штайнмаєра” є медійним продуктом — Загороднюк

Укрінформ
Міністр оборони Андрій Загороднюк вважає, що «формула Штайнмаєра» стала медійним продуктом, а насправді це алгоритм дій.

Про це він розповів у Житомирі під час зустрічі «Діалоги про Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця вербальна формула, тому що її ніде написаної немає, є медійним продуктом. Сам Штайнмаєр, а він президент Німеччини, не знає, що таке «формула Штайнмаєра». Він просто назвав якийсь алгоритм, а потім його почали називати формулою», - зауважив Загороднюк.

Він додав, що цей алгоритм може працювати тільки у випадку захисту наших інтересів, тобто при досягненні виведення військ та контролю за кордоном.

Читайте також: Представництво НАТО в Україні підтримало "формулу Штайнмаєра"

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Зеленський, у новому законі не буде перетнуто жодної "червоної лінії" й "не буде ніколи ніякої капітуляції".

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та в регіонах країни 1 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-