Джуліані не свідчитиме в Комітеті з розвідки до відсторонення його голови

Джуліані не свідчитиме в Комітеті з розвідки до відсторонення його голови

Укрінформ
Адвокат президента США Рудольф Джуліані заявив, що погодиться давати свідчення в Комітеті з розвідки Палати представників тільки після відсторонення його голови Адама Шиффа, якого Трамп звинуватив в організації «суду кенгуру».

Про це Джуліані заявив в інтерв'ю виданню WP, повідомляє National Review.

«Я не буду давати свідчення перед цим комітетом, поки не буде проведено голосування в Конгресі, і він (Шифф) буде відсторонений», - сказав Джуліані, зазначивши, що таким чином він відстоює офіційну позицію Білого дому.

Як вже відомо, адміністрація президента США відмовилася співпрацювати з Палатою представників у розслідуванні щодо імпічменту Дональда Трампа.

Раніше у вівторок сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що звернув увагу на заяви Джуліані про масштабну корупцію в Україні і «несправедливе» звільнення ексгенпрокурора Віктора Шокіна, і запросив адвоката Трампа на слухання до Сенату.

У свою чергу лідер меншості в Сенаті Чак Шумер відреагував на запрошення, заявивши, що вітає свідчення такого великого гравця в цій справі: «Ми вітаємо давання свідчень паном Джуліані. З огляду на очевидну глибину його причетності до спроб президента переконати уряди інших країн розслідувати дії політичного суперника, він повинен дати свідчення під присягою», - зазначив Шумер.

Читайте також: Адвоката Трампа викликають у Сенат США на слухання щодо України

Як повідомлялося, в кінці вересня демократи в Палаті представників США ініціювали розслідування щодо імпічменту президента Трампа. У ньому фігурує, в тому числі, особистий адвокат президента Руді Джуліані, який разом з главою Білого дому наполягав на необхідності розслідування дій ексвіце-президента США Джо Байдена і його вимог до України звільнити Шокіна з посади генпрокурора. Тоді ці вимоги висловлювали і інші країни Заходу, в тому числі Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-