"Формула Штайнмаєра" може бути відправною точкою у реалізації "Мінська" — ОБСЄ

Укрінформ
Парламентська асамблея ОБСЄ, твердо відстоюючи захист територіальної цілісності та суверенітету України, вітає останні ініціативи РФ та України з узгодження тексту "формули Штайнмаєра", що може бути корисним в реалізації Мінських домовленостей.

Про це йдеться у заяві президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгія Церетелі.

"Конфлікт не може бути врегульований військовими засобами. Єдиним способом полегшити людські страждання на Сході України, особливо на тлі наближення зими, є покроковий підхід. Попри потребу деяких подальших роз'яснень та уточнень, так звана формула Штайнмаєра могла б стати реальною відправною точкою в досягненні прогресу з реалізації Мінських домовленостей", - заявив Церетелі.

Читайте також: Представництво НАТО в Україні підтримало "формулу Штайнмаєра"

За його словами, слід опиратися на цей імпульс, який надає затвердження тексту "формули Штайнмаєра", та забезпечити повне виконання Мінських угод.

Церетелі також додав, що ПА ОБСЄ готова, в разі необхідності, зробити свій внесок у проведення виборів на Донбасі, в разі досягнення домовленості щодо їх проведення.

Читайте також: Команда Зеленського хоче витиснути максимум з "Мінська" – Пристайко

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях, які мають пройти за українським законодавством, демократичними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-