Адвоката Трампа викликають у Сенат США на слухання щодо України

Адвоката Трампа викликають у Сенат США на слухання щодо України

Укрінформ
Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що звернув увагу на заяви адвоката президента США Руді Джуліані про масштабну корупцію в Україні й "несправедливе" звільнення ексгенпрокурора Віктора Шокіна, тому запросить його на слухання до Сенату.

Про це американський законодавець написав у вівторок в Twitter.

"Неодноразово чув тривожні звинувачення від Руді Джуліані про корупцію в Україні, а також багато непристойних речей про звільнення колишнього генпрокурора Віктора Шокіна", - зауважив Грем.

У цьому зв'язку він розкритикував підходи демократів у розслідуванні з імпічменту президента Трампа в нижній палаті Конгресу США.

"З огляду на те, як поводиться Палата представників, настав час Сенату дізнатися про корупцію та інші недоречності стосовно України", - зазначив законодавець.

Він наголосив, що комітет, який він очолює, візьметься за розгляд цієї справи.

Читайте також: Луценко каже, що дізнавався у Джуліані, “в які двері стукати” щодо мільярдів Януковича

"Тому я пропонуватиму пану Джуліані прийти до Юридичного комітету Сенату, щоби поінформувати комітет про свою стурбованість", - підкреслив американський сенатор.

Як повідомлялося, наприкінці минулого місяця демократи в Палаті представників США ініціювали розслідування з імпічменту президента Трампа. У ньому фігурує, в тому числі, особистий адвокат президента Руді Джуліані, який разом з главою Білого дому наполягав на необхідності розслідування дій ексвіцепрезидента США Джо Байдена та його вимог до України звільнити Шокіна з посади генпрокурора. Тоді ці вимоги висловлювали також інші країни Заходу, в тому числі Євросоюз.

Фото: @ABCWorldNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-