Чому Україна не закрила небо: Нідерланди проведуть додаткове розслідування щодо МН17

Чому Україна не закрила небо: Нідерланди проведуть додаткове розслідування щодо МН17

Укрінформ
Парламент Нідерландів підтримав пропозицію CDA (Християнсько-демократична партія) щодо додаткового розслідування, яке має бути зосереджене на обставинах незакриття повітряного простору над східною Україною на момент збиття рейсу МН17.

Рішення було прийнято одноголосно, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

"Пропозицію щодо подальшого розслідування того факту, що не був закритий повітряний простір над Україною щойно було прийнято одноголосно", - написав у Twitter депутат від CDA Кріс ван Дам.

Читайте також: MH17: Париж вважає, що Рада Європи має робити більше для розслідування

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня під час пленарних дебатів з питаннь розслідування катастрофи МН17 депутати Палати представників знову порушили питання щодо відповідальності України за незакриття повітряного простору на момент збиття МН17.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок повторив офіційну позицію уряду про відсутність обгрунтованих юридичних доказів для притягнення України до відповідальності, та заявив, що уряд не бачить причин для нового розслідування щодо цього питання. Водночас, депутати Палати представників, посилаючись на висновки дослідження Нідерландської Ради безпеки 2015 року, наполягали, щоб уряд провів "інвентаризацію можливостей щодо найбільш повного розслідування фактів" незакриття Україною повітряного простору.

Посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов висловив розчарування тим, що навколо цього питання знову відбуваються спекуляції, які відволікають увагу від реального розслідування та пошуку винних у збитті МН17.

Він також наголосив, що Україна тісно співпрацювала з Нідерландами у розслідуванні збиття МН17 протягом останніх 5 років та надавала усю вичерпну інформацію, у тому числі з питання незакриття повітряного простору.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту авіалайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у причетності до катастрофи рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-