Ситник хотів

Ситник хотів "допомогти Клінтон": Луценко зробив нову заяву у справі Манафорта

Укрінформ
Колишній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що директор НАБУ Артем Ситник особисто керівнику САП Назару Холодницькому підтвердив підтримку і зацікавленість в перемозі на американських виборах 2016 року Гілларі Клінтон, головного опонента Дональда Трампа.

Про це Луценко сказав в інтерв'ю Радіо НВ.

"З розмов із керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури я точно знаю, що на запитання Холодницького "Чому ти, Ситник, порушив заборону розголошувати дані досудового слідства?" він каже: "Я просто хотів допомогти Гілларі", - сказав колишній генпрокурор.

За словами Луценка, з точки зору українського законодавства такі дії не є незаконними, однак США та особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані розглядають це як втручання у внутрішні справи країни.

Читайте також: Луценко каже, що американські демократи “продавлювали” інтереси у НАБУ

"Це запам’ятав Трамп. І тому коли він згадує про Україну, він згадує про те, що він називає Ukrainian collusion — українське втручання у вибори. Причому втручання не журналістів, не звичайних громадян, а державних службовців та політиків", - заявив Луценко.

Як повідомлялося, 31 травня 2016 року українські ЗМІ опублікували матеріал про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, виходячи з якого, загальна сума витрат на політичні потреби оточення Януковича склала більше $66 мільйонів.

Читайте також: Джуліані зустрічався з Манафортом: підозрює "втручання України" у вибори в США - ЗМІ

У матеріалах "чорної бухгалтерії" ПР також виявилося прізвище Пола Манафорта - американського політтехнолога, який на той час очолював передвиборний штаб нинішнього президента США Дональда Трампа.

23 жовтня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника і народного депутата Сергія Лещенка, яких ГПУ та САП звинувачують у публікації матеріалів досудового розслідування.

Читайте також: Експартнер Манафорта розповів, як Януковича "відбілювали" перед Заходом

Розенблат розцінив протиправною публікацію матеріалів, в яких фігурує Пол Манафорт, оскільки вона нібито була втручанням у вибори в США і "завдала шкоди інтересам України".

У грудні 2018 року Київська окружний суд задовольнив позов Розенблата і визнав дії Ситника і Лещенка протиправними.

Луценко неодноразово називав дії Ситника і Лещенка незаконними, а також стверджував, що підпису Манафорта в "амбарній книзі" Партії регіонів немає - під його прізвищем нібито розписався екснардеп Євген Гєллєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-