Україна має запропонувати стратегію розв’язання конфлікту на Донбасі — Клімкін

Україна має запропонувати стратегію розв’язання конфлікту на Донбасі — Клімкін

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що єдиний вихід для України з нинішньої складної ситуації – запропонувати свою стратегію розв’язання конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що у нас є поле для маневру. Якщо хтось у новій команді налаштований на широку угоду з Путіним, ми заздалегідь програли, бо нас будуть вести від однієї емоційної пастки до іншої... Ми знаходимось дійсно в складній реальності, але єдиний вихід з неї  – підняти ставки, вийти зі своєю стратегією і сказати: «Буде або так – і ми готові про це розмовляти, або ми здаватися не будемо». І це суспільство підтримає», - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін прокоментував погодження Україною "формули Штайнмаєра"

Коментуючи недільні акції під лозунгом «Ні капітуляції», він зауважив, що зараз немає діалогу з суспільством, а  будь-яке рішення має бути прийняте всім суспільством. 

"Якщо воно не прийняте всім суспільством – я сьогодні відповідально кажу, це дуже боляче казати – краще ніякого рішення, оскільки будь-яке рішення, яке створює оці «набряки» всередині суспільства, Путін використає, щоб нас розвалити. Тому це дуже важливо", - наголосив  ексміністр.

Читайте також: Помічник Президента: Ми точно не допустимо федералізації

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Зеленський, у новому законі не перетнуть жодної "червоної лінії", й "не буде ніколи ніякої капітуляції".

Читайте також: Команда Зеленського хоче витиснути максимум з "Мінська" – Пристайко

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та у регіонах країни 1 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-