Кандидат на пост глави дипломатії ЄС назвав пріоритетом

Кандидат на пост глави дипломатії ЄС назвав пріоритетом "українське питання"

Укрінформ
Кандидат на посаду високого представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель визначив урегулювання в Україні як один з пріоритетів майбутньої діяльності на цій посаді.

Про це він сказав під час заслуховування на Комітеті Європейського парламенту із закордонних справ, яке проходить у межах підготовки до призначення нового складу Єврокомісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я повною мірою визнаю важливий внесок Європейського парламенту у розробку Європейської зовнішньої політики, і додану вартість парламентської дипломатії, як ви це зробили в Україні. … Маю намір долучитися до реформ та інтеграції країн Західних Балкан, підтримати демократію та територіальну цілісність України, подолати виклики у нашому партнерстві та Півдні», - зазначив Боррель.

Читайте також: Євросоюз оприлюднив візові правила для жителів окупованого Донбасу

«Ми маємо сформувати спільну стратегічну культуру, розвинути наше спільне розуміння світу, тому що, в силу культурних відмінностей, ми не завжди бачимо світ однаково... Ми маємо продовжувати санкції проти Росії до того часу, поки там не відбудуться суттєві зміни. Це потребує великої єдності. Як ви всі знаєте, достатньо, щоб одна країна проголосувала проти продовження, щоб ці санкції перестали діяти. Саме тому ми потребуємо єдності», - наголосив Боррель.

Він зауважив, що бачить роль високого представника ЄС не лише в тому, щоб бути посередником та шукати консенсус, а, передусім – виходити з пропозиціями та ідеями, які дозволять долати відмінності між країнами ЄС та допомагати їм зберігати єдність.

Фото: CLAUDIO ALVAREZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-