ЄС має зберігати санкції проти Росії до повного виконання

ЄС має зберігати санкції проти Росії до повного виконання "Мінська" - глава МЗС Латвії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс вважає, що Європейський Союз має зберігати запроваджені проти Росії санкції до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Про це Рінкевичс заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Імплементація Мінських домовленостей буде обговорюватися на найближчому засіданні Раді Євросоюзу. Мій український колега розповів мені про бачення українського уряду, в якому порядку це має бути імплементовано у "нормандському форматі". Я хочу сказати, Латвія завжди підтримувала Україну і ми маємо намір робити це і в майбутньому. Я справді бачу позитивні кроки, які робляться зараз... Але ми не побачили повної імплементації Мінських домовленостей, тому ми вважаємо, що всі санкції, запроваджені Європейським Союзом, мають бути збережені і продовжені", - сказав Рінкевичс.

Читайте також: Пристайко: Якщо Росія зірве домовленості щодо Донбасу, у нас є плани В, С і D

Він висловив сподівання, що політичний процес, який наразі розпочався, приведе до певного прогресу, але, на його думку, для повного виконання Мінських домовленостей належить ще багато зробити.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня на полях Ради міністрів закордонних справ ЄС відбудеться обмін думками щодо українського питання за участю міністра Вадима Пристайка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-