Україна готова допомагати США у справі Байдена, якщо буде офіційний запит - Зеленський

Україна готова допомагати США у справі Байдена, якщо буде офіційний запит - Зеленський

Укрінформ
Україна готова створити спільну зі США слідчу групу для розслідування справи Джо Байдена і його сина, якщо американська прокуратура звернеться до Києва з офіційним запитом.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю японському інформагентству Kyodo.

«Українська прокуратура розглядатиме будь-які запити своїх колег зі США про співробітництво під час проведення розслідувань у відповідності з нашими законами, якщо вони проводитимуться на основі міжнародного права», - йдеться в повідомленні.

Зеленський також зазначив, що Україна і США можуть розпочати розслідування у справі колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина, створивши спільний слідчий комітет. Але лише в тому випадку, якщо прокуратура США здійснить всі офіційні заходи для запиту про допомогу української сторони.

Глава держави підкреслив, що «Україна не повинна бути втягнута в скандали, пов'язані з президентськими виборами».

Як повідомлялося раніше, Президент України Володимир Зеленський спростував підозри про те, що президент США Дональд Трамп чинив на нього тиск або висував будь-які умови для їхньої зустрічі.

Телефонна розмова від 25 липня між президентами США і України про розслідування щодо ексвіцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні призвела до початку розслідування в Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

25 вересня Білий дім оприлюднив не дослівний виклад липневої розмови Трампа і Зеленського. Американський лідер сказав українському колезі щодо "дуже багатьох розмов" щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантера.

Читайте також: Йованович свідчитиме у Конгресі США у справі про тиск Трампа на Зеленського

За словами Трампа, Байден-старший зупинив розслідування проти української енергетичної компанії Burisma, в якій Хантер Байден був членом ради директорів. Зеленський сказав, що знайомий з ситуацією, і запевнив, що новий генпрокурор з нею "розбереться".

Пізніше Зеленський заявив, що Україна не має зобов'язань щодо розслідування чи не розслідування справи, що стосується сина Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-