"Розворот" України від ЄС є неприпустимим та економічно невигідним - Кулеба

Укрінформ
Курс України на євроінтеграцію залишається незмінним, і "розворот" в інший бік неприпустимий.
Про це віцепрем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей курс незмінний. Я в цій історії з 16 серпня, коли мене запросили обійняти посаду віцепрем'єр-міністра. З того моменту я у жодній розмові, на жодній зустрічі не чув навіть натяку на те, що ми можемо змінити курс", - сказав Кулеба.

Більше того, додав урядовець, нині немає у суспільства запиту на разворот цього курсу, адже у Конституції України чітко прописано, у якому напрямку має рухатися країна.

Він також нагадав, що уряд поставив собі за мету за 5 років досягнути усіх відповідностей членства в Євросоюзі і буде рухатися до тієї цілі. "Я зараз на цій посаді не бачу ризиків цьому",- додав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Ми йдемо в ЄС, навіть якщо там над цим і не замислюються

Урядовець закликав морально бути готовими до того, що "великий сусід" намагатиметься заважати Україні рухатися в обраному напрямку. Але, на його переконання, усім варто розуміти, що "розворот" курсу України в інший бік є неприпустимим та економічно невигідним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-