Мендель прийде на комітет зі свободи слова - через інцидент з журналістом

Мендель прийде на комітет зі свободи слова - через інцидент з журналістом "Схем"

Відео
Укрінформ
Прессекретар Президента України Юлія Мендель планує взяти участь у засіданні комітету Верховної Ради з питань свободи слова, щоб зустрітися, зокрема, із журналістом програми "Схеми" Сергієм Андрушком.

Про це Мендель сказала в коментарі BIHUS.info.

“Зі мною зв'язалися з комітету з питань свободи слова, і, наскільки я зрозуміла, ми маємо зустрітися з паном Андрушком, який зі мною зв'язувався, але жодного разу не говорив про якісь питання щодо вибачення, не натякав на якісь образи, а також із іншими журналістами. Потрібно налагоджувати дорослий діалог між людьми. Будемо визначатися на комітеті з питань свободи слова. Я прийду”, – зазначила Мендель.

Відповідно до офіційних анонсів, найближче засідання комітету ВР з питань свободи слова має відбутися 16 жовтня. Проте не виключено, що голова комітету Нестор Шуфрич може скликати й позачергове засідання, зважаючи на резонансність питання.

Читайте також: Журналісти вимагають звільнення Мендель

Як повідомлялося, журналіст Михайло Ткач написав на своїй сторінці у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану в США. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

Згодом Мендель заявила, що не відштовхувала телерепортера, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави. Також вона обурилася тим, що журналіст, на її думку, порушив “особистий простір першої особи” та додала, що згідно з цивілізованою поведінкою “медіа наполягають, але не кидаються”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-