Пашинський вважає оголошену йому підозру

Пашинський вважає оголошену йому підозру "помстою Портнова"

Укрінформ
Колишній народний депутат Сергій Пашинський вважає оголошену йому Державним бюро розслідувань підозру "помстою" колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це Пашинський написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні слідчі ДБР вручили мені підозру у старій справі - "справі Хімікуса", вирішується питання щодо взяття мене під варту. Переконаний, що реанімація справи та спроба посадити мене до в’язниці – це помста Портнова", - зазначив він.

На думку Пашинського, під час Революції гідності він був з Портновим по різні боки барикад. "І саме мене колишній юрист Януковича вважає ледь не головною причиною своїх бід та обрав як мішень для помсти. Сьогодні Портнов знову отримав можливість впливати на правоохоронну та судову системи - фабрикувати справи, підминати під себе право і закон, переслідувати і зводити особисті рахунки. Реанімація старої справи щодо мене, - це, насамперед, помста за те, що після Революції гідності йому довелося розпрощатися з вкраденими активами", - вважає ексдепутат.

Пашинський також зазначив, що упевнений у своїй правоті і не шкодує, що вистрілив у свого нападника.

Як повідомлялося, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому народному депутату України у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Як було встановлено досудовим розслідуванням, 31 грудня 2016 року на території Київської області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом та громадянином. Під час нього народний депутат дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки Glock-19) та вистрілив чоловіку в ліву ногу. Як наслідок, громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Читайте також: Суд допитає Кличка, Парубія, Луценка і Портнова у справі Майдану

Наразі вирішується питання про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом від Народного фронту Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Тоді Пашинський поранив свого опонента з вогнепальної зброї, яка, за його словами, є нагородною - він отримав її у березні 2014 року, коли був в.о. глави Адміністрації президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-