Між Україною і Білоруссю діють 120 угод про співпрацю — Лукашенко

Між Україною і Білоруссю діють 120 угод про співпрацю — Лукашенко

Укрінформ
Між Україною і Білоруссю діють 120 угод про співпрацю.

Про це повідомив Президент Білорусі Олександр Лукашенко у виступі під час заключної частини Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові уважно вивчати пропозиції щодо активізації двостороннього співробітництва. Переконаний, що наша перша зустріч і особисте знайомство стануть великим кроком до зміцнення і розвитку давніх стосунків між державами... На сьогодні між областями, районами, містами наших країн діють 120 угод про співпрацю. Вони дозволять на постійній основі забезпечувати розвиток економічних, торгових, культурних, гуманітарних зв'язків", - сказав Лукашенко.

Читайте також: На форумі регіонів Україна та Білорусь підписали 17 угод

Він зазначив, що масштаби цієї співпраці дозволили у 2018 році провести перший форум регіонів Білорусі і України в Гомелі.

"Результатом цього діалогу стали комерційні контракти і угоди на суму більше 100 млн доларів, а цей форум принесли більше півмільярда доларів", - сказав він.

Лукашенко також запропонував проводити такий форум щорічно.

Читайте також: Зеленський назвав пріоритети економічної співпраці з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня у Житомирі розпочався дводенний Другий форум регіонів України та Білорусі.

У п'ятницю, 4 жовтня, пленарне засідання форуму пройшло за участю Президентів України та Білорусі Володимира Зеленського і Олександра Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-