Сенцов про “формулу Штайнмаєра”: Ніхто інтересів України ще не здав

Сенцов про “формулу Штайнмаєра”: Ніхто інтересів України ще не здав

Укрінформ
Звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов вважає, що підписання «формули Штайнмаєра» не є здачею інтересів України, але якщо це станеться, то він сам готовий нести "покришки під Банкову".

Про це Сенцов написав у Facebook.

"Усі навперебій коментують підписання формули Штайнмаєра. У Раді Європи мене теж просили висловити свою думку з цього приводу, тому можу тут лише її повторити. Переговори краще як війна. Нічого страшного поки не сталося. Ніхто інтересів України ще не здав. Якщо це станеться, то я сам потягну покришки під Банкову", - заявив Сенцов.

Він спрогнозував, що президент РФ Володимир Путін разом з європейцями намагатимуться змусити главу Української держави Володимира Зеленського до миру на їх умовах, але, водночас, режисер вважає, що слід зачекати і подивитися, що буде далі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна узгодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Читайте також: Порошенко пропонує Зеленському "дорожню карту" замість “формули Штайнмаєра”

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "дорожньої карти". На їхню думку, спочатку має бути виконана частина Мінських угод, яка стосується сфери безпеки. Тобто, виведення військ і відновлення контролю України над кордоном повинні передувати виборам і визначенню статусу Донбасу.

3 жовтня Зеленський записав відеозвернення, в якому пояснив українцям останні дії влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема щодо "формули Штайнмаєра", і запевнив, що "ніколи не здасть Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-