Порошенко проходить свідком у 12 кримінальних справах ДБР — Труба

Порошенко проходить свідком у 12 кримінальних справах ДБР — Труба

Укрінформ
П’ятий президент України Петро Порошенко має процесуальний статус свідка у 12 кримінальних справах, які розслідують у Державному бюро розслідувань.

Про це повідомив в інтерв’ю телеканалу "1+1" директор відомства Роман Труба.

"На сьогодні у нас розслідується 12 кримінальних проваджень, у яких фігурує експрезидент Петро Порошенко. В усіх цих справах його процесуальний статус - це свідок", - сказав він.

Труба додав, що є провадження, де слідчі встановлюють можливість вчинення правопорушення за фактами ухилення від сплати податків та реалізації коштів за угодами щодо продажу заводу "Кузня на Рибальському", а також за фактами можливих протиправних дій і легалізації коштів за фактами продажу телеканалу "Прямий" і за фактами можливого втручання в діяльність судової системи.

"Ці провадження порушені за зверненнями різних фізичних осіб. У частину цих кримінальних проваджень дійсно внесені відомості за зверненнями Андрія Портнова. Чи його звернення можуть бути політично заангажованими? Складно мені сказати. Але для мене важливо дати відповідь на запитання, чи може бути політично заангажоване розслідування, і я відповідаю — ні", - зазначив він.

Посадовець запевнив, що політика для ДБР закінчується під стінами Державного бюро розслідувань.

"Саме під стінами відбуваються брифінги, інтерв’ю, мітинги. В приміщенні ДБР жодної політики не може бути. Слідчі, які розслідують ці кримінальні провадження, вони професійно підходять до процесу розслідування", - заявив він.

Читайте також: Новіков захищатиме Порошенка у справах, розпочатих за заявами Портнова

Натомість Труба вважає, що Порошенко політизує багато дій та процесів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше сам експрезидент Порошенко заявляв, що безпідставні обшуки й допити у рамках досудових кримінальних проваджень слідчими ДБР штовхають правоохоронну систему на шлях, яким ішов режим Віктора Януковича, коли застосовував політичні переслідування опонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-