Дати

Дати "нормандського саміту" поки немає - Берлін

Укрінформ
Дата наступного, четвертого саміту "нормандської четвірки" поки не визначена, але триває активна підготовка.

Про це заявила речник федерального уряду ФРН Ульріке Деммер 2 жовтня на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дата саміту поки не відзначена. Ведеться підготовка для проведення саміту в ближчому майбутньому", - заявила Деммер.

Підготовча робота ведеться, в тому числі на рівні політичних радників, які перебувають у постійному контакті, запевнила вона.

Читайте також: Президент ще раз нагадав про “червоні лінії” для досягнення миру на Донбасі — Яременко

При цьому Деммер підтвердила, що "скоріше за все", саміт відбудеться в Парижі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник федерального уряду ФРН Ульріке Деммер заявила, що Берлін вітає домовленості в Мінську 1 жовтня, і вважає, що вони відкривають двері для проведення саміту керівників України, Росії, Німеччини та Франції.

Напередодні Україна погодила у Тристоронній контактній групі (м. Мінськ) імплементацію до українського законодавства "формули Штайнмаєра".

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Сході України Мартін Сайдік заявив, що 7 жовтня буде поновлено розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському на Донбасі.

Читайте також: Макрон знову анонсував "нормандський саміт" і згадав "формулу Штайнмаєра"

Старший аналітик Європейської ради зовнішніх відносини (м. Берлін) Густав Грессел застеріг Україну від "фейкового прогресу" за "формулою Штайнмаєра". Франція може спонукати до імплементації так званої "формули Штайнмаєра" на неналежних для України умовах заради досягнення цілей своєї політики зближення з Росією, підкреслив експерт.

В Євросоюзі позитивно оцінили домовленості, які були досягнуті 1 жовтня в Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи, та пов’язують з ними сподівання на довгострокове та мирне рішення для конфлікту на сході України, заявила речник Європейської служби зовнішніх дій Майя Косьянчич.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер назвав згоду України на положення "Формули Штайнмаєра" важливим кроком уперед, але зауважив, що попереду дуже багато роботи щодо нормалізації ситуації і створення відповідних умов для проведення місцевих виборів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-