Данилюк назвав ще одною причиною відставки ситуацію з ПриватБанком

Данилюк назвав ще одною причиною відставки ситуацію з ПриватБанком

Укрінформ
Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк однією з головних причин своєї відставки назвав можливе скасування націоналізації ПриватБанку.

Про це заявив у коментарі ВВС News Україна.

"Це одна з проблем. Сподіваюсь, що моє рішення буде сприяти тому, що ми уникнемо неправильних рішень в процесі ПриватБанку. Думаю, що це було почуто як всередині України, так і зовні", - зазначив Данилюк, додавши, що під неправильними рішеннями він має на увазі скасування націоналізації.

"Це дуже небезпечне рішення, яке посилає сигнал, що олігархи тримають владу, вони впливають на державні інституції. Це також буде червоне світло для нашої взаємодії з МВФ", - наголосив Данилюк.

Він також підкреслив, що виступає проти компромісів у цьому питанні з колишніми власниками, про що заявляв бізнесмен Ігор Коломойський. "Я не розумію, про який компроміс може йтися. Якщо вони охоплюють виплату певної компенсації, тоді це називається не компроміс, а здача інтересів", - вважає екссекретар РНБО.

Відповідаючи на запитання щодо непростих стосунків з головою Офісу Президента Андрієм Богданом, Данилюк заявив:"Буду казати неправду, якщо скажу, що в нас прекрасні дружні стосунки. В нас непрості стосунки з моменту самої кампанії, цього не приховую. Просто маю інше бачення та підходи до розвитку ситуації. Я не підходжу до проблем з позиції "все вирішимо".

Водночас екссекретар РНБО відмовився відповідати на запитання чи впливає на дії Богдана Коломойський. "Не хочу це коментувати. Дивімось на те, що відбувається. Мова не про персоналії. Є системна проблема. Є люди, які мають конфлікт інтересів, і Андрій - один із них", - заявив Данилюк.

Як повідомлялося, 27 вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що Данилюк написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО. Згодом він підтвердив цю інформацію.

Президент Володимир Зеленський 30 вересня звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО.

Читайте також: Данилюк заявив, що пішов у відставку через чужі "підкилимні ігри"

Данилюк був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони 28 травня 2019 року. Під час президентської кампанії у 2019 році був радником Володимира Зеленського.

До цього Данилюк був міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана (з квітня 2016 року до червня 2018 року).

Найбільший комерційний банк країни ПриватБанк націоналізували наприкінці 2016 року. Раніше він належав бізнесмену Ігорю Коломойському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-